Etusivu Toimintaa
Pamfletti Toimintatavoistamme
Ajankohtaista Miten voin auttaa?
Vieraskirja Upen päiväkirja
Eduskuntakysely

Eduskuntakysely

Kansanedustaja Raimo Vistbacka / ps teki kirjallisen kysymyksen 11. toukokuuta 1999 Eduskunnan puhemiehelle:
"Mihin perustuu Hallituksen päätös hylätä Suomen Idäntyö UP ry:n hakemus saada Ulkoasiainministeriön Kehitysyhteistyöosastolta kuljetustukea aikaisempien vuosien tapaan Suomen lähialueille tehtävää avustustyötä varten, vaikka yhdistys on ollut tällä alalla ylivoimaisesti suurin avustusjärjestö maassamme, ja mihin toimiin Hallitus aikoo ryhtyä tämän lähialueittemme avustustoimintaa monopolisoivan päätöksen muuttamiseksi?"

Toisen kirjallisen kysymyksen teki Riitta Korhonen / kok 1. syyskuuta 1999:
"Mihin perustuu ulkoasiainministeriön päätös siitä, että kuljetustukea myönnetään vain Suomen Punaisen Ristin ja Kirkon Ulkomaanavun suorittamiin lähialueille suuntautuviin avustuskuljetuksiin?"

Olimme yhteydessä jokaiseen ministeriin ja kansanedustajaan kuljetustukiasiassa; saimme rajattomasti sympatiaa ja lukuisia kirjeitä ja yhteydenottoja sekä ministereiltä että kansanedustajilta.

Näiden yhteydenottojen tuloksena teki SKL:n edustaja Päivi Räsänen 14 syyskuuta 1999 500 000 markan talousarvioaloitteen humanitaarisen avustustoiminnan tukemiseksi Suomen Idäntyö UP ry:lle.
Aloitteen allekirjoittivat myös Bjarne Kallis, Leea Hiltunen, Ismo Seivästö, Marja-Leena Kemppainen sekä Leena Rauhala.

Myös keskustan edustaja Osmo Puhakka teki 500 000 markan suuruisen talousarvioaloitteen kuljetuskustannustemme peittämiseksi 15 syyskuuta 1999.

Eduskunta äänesti asiasta: kas kummaa: lukuisat hallituspuolueen edustajat, jotka olivat osoittaneet yhteydenotoissa työllemme myötätuntoa, äänestivät tyhjää tai jättivät äänestämättä.
Pääsääntöisesti oppositio äänesti puolesta ja hallituspuolueet vastaan. Emme saaneet ehdotettua avustusta.

Näyttää siltä, että suurin osa poliitikoista ja valtaapitävistä puhuu kieli känsillä kolmannesta sektorista ja köyhien auttamisesta.
- Jos otat nämä puheet todesta ja alat koko tarmollasi toimia köyhien puolesta, VARO ! kyljessäsi voi olla leima : HÄIRIKKÖ.

Copyright © Suomen Idäntyö UP 2021