Etusivu Toimintaa
Pamfletti Toimintatavoistamme
Ajankohtaista  
Vieraskirja Upen päiväkirja
Ajankohtaista

Ajankohtaista

Tämä nettikirja on koottu armenialaisen "AREVIK" -avustusjärjestön
toimesta painetusta esitteestä kiitokseksi Suomen Idäntyö UP:n
toimittamista avustuksista.
Klikkaa vasemmalla olevaa kirjan kuvaa tai tätä tekstiä avataksesi esityksen.


Upen päiväkirja!

Vanamo in memoriam

Joulukuun alku 2002

Tunnuslauseita:

  • jokainen ihminen on meille samanarvoinen.
  • jokainen ihminen on arvokas.
  • köyhiä emme jätä.
  • köyhien puolesta hikeä säästämättä, vaivoja valittamatta.
Katso tästä linkistä kuvagalleria toiminnastamme
Avustusta Romaniaan
Avustusta Malawiin

Työmme painopiste on siirtynyt lähialueiden lisäksi Itä-Eurooppaan, jossa autammnne erityisesti orpokoteja ja lastensairaaloita. Näyttää siltä, että näissä maissa asiat ovat lasten kohdalla - jos mahdollista - vieläkin huonommin kuin lähialueella, koska siellä ei toimi niin monia avustusjärjestöjä kuin Venäjällä ja Baltiassa. Esimerkiksi Bulgariassa lastenkodit ovat monin paikoin kiinni koko kesän ja joulunaikaan kaksi viikkoa. Lapset joutuvat olemaan kadulla tämän ajan oman onnensa nojassa. Joulunaikaan Bulgariassa on jopa 14 astetta pakkasta.

Usein ihmisten myötätunto ja auttamishalu suuntautuu TV -kameroiden näyttämän hädän torjumiseksi. Nämä Itä-Euroopan maat ovat jääneet uutispaitsioon; kuitenkin siellä hätä ja avuntarve jatkuu.

Viime vuonna toimitimme 690 tonnia pääasiassa elintarvikkeita, hygieniatuotteita ja vammaisapuvälineitä Itä-Euroopan alueelle, jossa yhdysmiehemme kuljettavat ja jakavat avustukset kohdemaihin.

Venäjällä ja Karjalan tasavallassa työskentelemme yhteistyössä Inkerin kirkon, Venäjän Ortodoksikirkon sekä paikallisten sosiaali- ja terveysviranomaisten kanssa.

Copyright © Suomen Idäntyö UP 2024