Etusivu Toimintaa
Pamfletti Toimintatavoistamme
Ajankohtaista  
Vieraskirja Upen päiväkirja

Vanhojen viestien arkisto

[ Lisää vieraskirjaan ]

Päiväys  : 11.07.2018
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Jorma.
Minä en valitettavasti voi Janakkalan seurakunnan työntekijöiden puolesta vastata Sinulle. Ehkäpä tähän kysymykseesi voi vastata kirkkoherra Pekka Riikonen, kirkkoherra, ent. Janakkalan kappalainen Juha Koivulahti, ROVASTI Kimmo Hurri(,joka ahkeruutensa ja taitavuutensa ansiosta varmasti on saanut rovastin arvonimen, mutta ei pystynyt auttamaan itsemurhan tehneen miehen leskeä, kun hänellä ei ollut autoa käytettävissään ja hän ei tiennyt, että taksi kuljettaa tai ei osannut tilata taksia itselleen, että tällainen rovasti), ent. diakoniatyöntekijä, nyk. pastori Tiina Heino, diakoni Päivi Harju, lähetys- ja aikuistyön sihteeri Liisa Pihkala, talouspäällikkö Arja Virtanen ja kirkkovaltuuston puheenjohtaja Auvo Taponen, joilla kaikilla on yhteinen tekijä, totuus on heille elastinen ja heidän muistinsa pätkii tarkoituksellisesti tai heillä on alkava dementia! Rahat heille todella tulevat kuin "Manulle illallinen" ja piispa Matti Repo on heidän väkevä suojelijansa. Puhukoot totta tai ei, se ei piispa Matti Repoa hetkauta. Jos olisin ilkeä, väittäisin, että tuomiokapitulit ovat yhtä kuin mafia. En halua kuitenkaan loukata mafiajärjestöjä, joten en väitä, että tuomiokapitulit ovat yhtä kuin mafia.
Kapuloiden rattaisiin heittäjiä on riittänyt. Yksi hyvä esimerkki on Keski-Lahden seurakunnan kirkkoherra Miika Hämäläinen. Hän on ilmoittanut minulle, että väitän kirkon työntekijöitä toistuvasti valehtelijoiksi ja että hän ei anna minulle kolehteja, ennen kuin tämä asia on korjattu.
Nykyinen kenttäpiispa Pekka Särkiö tuki työtämme tuntuvasti Keski-Lahden seurakunnan kirkkoherrana ollessaan, vuosina 2001-2012, kunnes hänet valittiin kenttäpiispaksi. Miika Hämäläinen "veti herneen nenään", koska hän väittää minun sanoneen seurakuntamme työntekijöitä valehtelijoiksi. Että tämä asia korjattaisiin, Miika Hämäläisen olisi syytä kehottaa em. henkilöitä puhumaan totta. Hän voisi aloittaa facebook-ystävästään Juha Koivulahdesta. Asiahan on sillä korjattu, kun em. henkilöt alkavat puhua totta. Minun kehotukseni eivät ole tuottaneet tulosta.
Kysynkin Miika Hämäläiseltä, onko oikein, että auttamamme köyhät kärsivät sen takia, että seurakuntamme jotkut työntekijät ja hänen ystävänsä Juha Koivulahti eivät osaa puhua totta?
Päiväys  : 11.07.2018
Nimimerkki : Jorma Koskinen
Ystäväni Upe,

Seurasin jännittyneenä Thaimaan tapahtumia, jotka päättyivät hyvin. Oli ilo nähdä, kun kaikki halusivat auttaa poikien pelastamisessa. Ihmiset jakoivat ruokaa, toiset olivat partureita ja hieroivat auttajia. Olivat kuin suuri perhe hädän keskellä. Miten teidän seurakunnassa? Annetaan potkuja, valehdellaan, annetaan vääriä lausuntoja työtovereista. Mitä se heille kuuluu, sinun työsi. Ovat varmaan kateellisia, kun pystyt niin paljon auttamaan ihmisiä. Helppoa se on heillä, kun raha tulee kuin "Manulle illallinen".
Suomalainen sukeltaja Mikko Paasi, joka osallistui Thaimaassa pelastustyöhön sanoi jälkeisistä tunnelmista: "Ne, jotka sanovat, ettei sitä voida tehdä, eivät saa pysäyttää ihmisiä, jotka tekevät sitä."

Ystäväsi Jorma
Päiväys  : 04.07.2018
Nimimerkki : Upe vastaa
Ystäväni Jorma, kiitos viestistäsi.
Erja on erotettu seurakunnan diakonian virasta valheiden ja huhupuheiden perusteella, joita kirkkoherra Pekka Riikonen ei missään vaiheessa tarkistanut Erjalta eikä yksikään luottamushenkilö tai työntekijä tarkistanut Erjalta, pitävätkö nuo puheet paikkansa.
Tämähän on mahdollista vain työyhteisössä, jonka johtaja on despootti, pelkuri ja patologinen valehtelija. Tällaista johtajaa on työntekijöiden ja luottamushenkilöiden nuoleskeltava ja mielisteltävä. Vanha kansa sanoo: "Sellaiset rengit millainen isäntä." Janakkalan seurakunta tuntuu olevan valehtelijoiden kerho. Selkärangaton piispa Matti Repo on siunannut kaikki ne vääryydet, mitä tuossa seurakunnassa on tapahtunut.
Työntekijöiden viesti on se, ettei ongelmana ole Erja, vaan hänen miehensä Upe! Ja kun tämä totuutta kaihtava ja minua apua huutaen pakoon juokseva kirkkoherra Pekka Riikonen ei päässyt käsiksi minuun, hän kosti Erjalle.
Entisenä ammattisotilaana kysyin kirkkoherra Pekka Riikoselta, millä helvetin inkeellä olet vääntänyt itsellesi yliluutnantin jämät, oletko joku kauhupakenemisen expertti? Jäin vastausta vaille. Pekka Riikosen johdolla en lähtisi tapattamaan itseäni yhteenkään sotaan.
Päiväys  : 04.07.2018
Nimimerkki : Jorma Koskinen
Ystäväni Upe,
tulit mieleen, kun katselin jalkapallon MM-kisoja, missä joukkueet ovat yhtenäisiä. Missä huokuu hyvä yhteishenki. Pelaajat, valmentajat ja johtajat halaavat toisiaan ja lyövät ylävitosia, ovat kuin isot perheet.
On surullista lukea päiväkirjaasi 1.7.18, miten voi
olla raadollinen henki Janakkalan seurakunnassa. Eikö
siellä ole kukaan, joka ottaisi johdon käsiinsä ja alkaisi rakentamaan hyvää joukkuetta. Se veisi hyvin
eteenpäin ja kaikilla olisi hyvä olla.

Ystäväsi Jorma
Päiväys  : 29.12.2017
Nimimerkki : raimos
Kiitos Upe, upeasta mielipiteestäsi Iltalehdessä 23.12.2017.
Se on juuri niin kuin kirjoitit, että lyötyä on helppo lyödä, mutta vaikeaa on todella antaa Sydämestään anteeksi ja unohtaa. Näin kuitenkin Sana kehoittaa. Sekin on tosiasia, kuten kirjoitit, että Teuvolla on keinot vähissä, mikäli haluaa elämän säilyvän, kuin korkki kiinni lopullisesti.
Päiväys  : 22.01.2017
Nimimerkki : Upe vastaa
Hei Jorma!

Ehdotuksesi siitä, että piispa Matti Revon pitäisi kysyä alaisiltaan, miksi he eivät puhu totta, on hyvä. Ennen kuin se voisi toteutua, piispa Matti Revosta pitäisi kasvaa mies, jolla on "munaa". Se kuitenkin lähentelisi luomisihmettä.
Päiväys  : 22.01.2017
Nimimerkki : Jorma Koskinen
Ystäväni Upe,

luin päiväkirjaasi ja aloin ihmetellä Piispa M. Revon
toimia ääniteasiassa ja sinun syyttämistäsi, kun et lähettänyt äänitettä tuomiokapituliin tutkimuspyynnön mukana. Minusta hänen pitäisi esipaimenena käydä keskustelu alaistensa kanssa ja kysyä, miksi he eivät puhu totta.
Minusta tämä asia pitäisi saada iltapäivälehtiin,
että ihmiset näkisivät, miten pieni piiri pyörittää
Janakkalan seurakuntaa.

Voimia sinulle ja Erjalle

Jorma
Päiväys  : 31.12.2015
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Tomppa! Valitettavasti kiireiden takia en ole ehtinyt vastata. Siunattua uutta vuotta sinulle ja perheellesi meiltä kaikilta!
Päiväys  : 31.12.2015
Nimimerkki : Sähkö-Tomppa
Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta Sinulle, Upe, Erjalle ja karvakuonoille!!
Päiväys  : 10.10.2015
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Unto.
Nämä pikkuisenmyyn ja muiden hengenheimolaistensa lähettämät nimettömät viestit ovat työni luontaisetu. Niihin olen tottunut. Ne julkaisen ja niihin vastaan.
Päiväys  : 10.10.2015
Nimimerkki : Unto
Jaahas. Taas on Upe saanut "kukkahattutätiterveisiä" nimimerkiltä "pikkuinenmyy", hyi kauheaa, kuinka pahalla kielellä Upe "kolleegoja" käsittelee, uhkailua ja vihapuhetta.

Ensimmäinen virhe on jo siinä, kun "myy" mieltää arvostelun kohteet "kolleegoiksi", päinvastoin, hehän ovat juuri niitä, jotka vastustavat Upen auttamistyötä ja samalla itse Jumalan tahtoa, auttakaa lähimmäisiänne.
Tämän "myyn" vuodatus kertoo, että luetun ymmärtämisessä on vaikeuksia. Voi olla, että myös Raamatun tekstin ymmärtämisessä on vaikeuksia, jos nyt ylipäänsä on tullut plärättyä kyseistä kirjaa. Mutta tulevaisuutta varten pieni neuvo, opettele tuntemaan Taivaan Isä ja pyydä viisautta ymmärtämään tekstit.

Lainaus "myyn" kirjoituksesta, "Vai pitäisikö ne päivät, yleensä yhteensä 5-6 viikkoa suunnata idän työhön?". En tiedä, mitä mieltä Upe on tuosta kysymyksestä, mutta minä vastaan reilusti, että pitäisi, ja uskon, että Yläkerran Isäntä ei siitä mieltänsä pahoittaisi.
Jouhevasti "myy" kiskaisi hihastaan uhkailu-, vihapuhe-ja tuomio-kortin, natsikortti jäi käyttämättä, huh huh.
Voi olla, että hyvällä mielikuvituksella Upen teksteistä voi sorvata uhkailu- ja vihapuhekuvan, mutta saman kuvan voi sorvata myös Taivaan Isän ilmoituksista, jos Raamattu sattuu olemaan tuttu.
Vihapuheilla ei kuitenkaan toimiteta maailmalle 52 miljoonaa kiloa ruokatarpeita, joista muodostuu yli sata miljoonaa ruoka-annosta, orpokoteihin, lastenkoteihin, vanhainkoteihin, sairaaloihin ym.ym., maihin, joissa ei tunneta sosiaalihuoltoa. En luettele tässä sairaalasänkyjä, pyörätuoleja ja vaatteita ym., joita on toimitettu valtavat määrät tarvitsijoille.

Reissaa sinä "myy" vain lomamatkoilla, sillä aikaa kun vanhukset makaavat purulaatikoissa vanhainkodeissa Bulgariassa, Romaniassa ym., kun ei ole vaippoja.
Onneksi kuitenkin rakastat työtäsi, mutta mitä mahdat oikeasti tietää rakkaudesta? Tiesitkö, että ihmisen rakkaus on vajavaista parhaimmillaankin, lähinnä tulee illuusio mieleen.
Jumalan rakkaus on jotain muuta, sen saa kokea joskus jopa maan päällä, mutta Taivaassa iankaikkisesti, tämä värssy perustuu empiiriseen kokemukseen.
Ulkokultainen paskanjauhanta ei ole Taivaan Isän mieleen, Hän näkee sielun sisälle, eikä Häntä voi kusettaa.
Taivaan Isän tahdon toteuttaminen on monesti raadollista, niin kuin Upe sanoo, samaa sanoivat panssarikenraali Patton ja aikoinaan Daavid, kun irtopäät pyörivät tantereilla.
Kannattaa muistaa, että Jumalalla on aina vähintään kaksi puolta, Rakkaus ja viha. Täydellinen ei tarvitse olla, mutta pyrkimys oikeudenmukaisuuteen ja halu tehdä oikein pitää olla, jos meinaa kirkkauteen pyrkiä.

Siunatuksi lopuksi lohdutan "myytä", en ole sinua parempi, vaan samanlainen paskiainen kuin sinäkin. Notta revi siittä.

Terveisin Unto, Taivaan Isän vapaaehtoinen ystävä.
Päiväys  : 08.10.2015
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, pikkuinenmyy.

Olen nettipäiväkirjassani antanut mahdollisuuden sinunlaisillesi ihmisille ampua minua puskasta nimettömänä. Käytit tuota tilaisuutta hyväksesi. Vaati varmasti paljon rohkeutta arvostella toimintaani nimettömänä. Oletko huomannut, että jotkut suoraselkäiset ihmiset esiintyvät vieraskirjassani oikealla nimellään?
Sinulla ja minulla on yksi pieni ero. Minä vastaan puheistani omalla nimelläni ja sinä ammut puskasta nimettömänä.
Elätkö sellaisessa harhassa, että seurakunnan työntekijät ovat sellainen rälssi, joka on kaiken arvostelun yläpuolella? Jos niin luulet, olet erehtynyt. On olemassa hyviä ja huonoja kirvesmiehiä ja hyviä ja huonoja seurakunnan työntekijöitä. Sanon myös sinulle, että lukutaito on erinomainen asia. Luetun ymmärtäminen vielä parempi. Sinulta näkyy puuttuvan jälkimmäinen taito. Vai oletko tahallasi ymmärtänyt minut väärin?
Sanoit lukevasi päiväkirjaani surullisena. Oletko surullinen siksi, kun olen kertonut niistä välinpitämättömistä kirkon työntekijöistä, jotka viis veisaavat köyhien hädästä? Sanot, että tuomitsen kirjoituksissani toisia ihmisiä. En ole potkinut nurin kenenkään pöytiä, en ole tehnyt nuorista ruoskaa, enkä sivallellut sillä. En ole sanonut ketään kyykäärmeiden sikiöiksi, enkä kalkituiksi haudoiksi, vaikka aihetta olisi ollut yllin kyllin.
"Jos olisin aikanani tiennyt, että olet näin kiivas ihminen ja arvostelet kolleegoja hyvin pahalla kielellä, olisin jättänyt postisi lukematta."
Paljonkohan tuossa on vahinkoa tapahtunut, kun et ole lukemaasi ymmärtänyt? Jatkat, "nyt en ole niitä lukemassa, mutta miettimään jään..."
Sinun on syytä todella miettiä tarkoin, olisiko syytä peräti kävellä peilin eteen ja viettää minuutin hiljaisuus peilikuvasi edessä. Varastollani käy piispoja ja kirkkoherroja, jotka vaivojaan valittamatta ja hikeään säästämättä auttavat köyhiä. Mikä sinun osuutesi on ollut köyhien auttamisessa? Mieti, mistähän mahtaa johtua joukkokirkostaeroamiset. Eivät pelkästään Päivi Räsäsen lausunnoista. Kyllä ihmiset erottavat kaksinaamaisuuden ja sen, että puheet ja teot eivät ole linjassa. Kysyt, "onko uhkailu ja vihapuheet hyvä tapa hoitaa asioita". Varmasti kaikki se puhe, mikä ei sinua miellytä, on mielestäsi vihapuhetta. Kun seurakunnan kekkereissä ja yhteisissä tapaamisissa otetaan kahvikuppi käteen, nostetaan pikkusormi pystyyn ja aletaan mustamaalata työtäni, sehän ei ole vihapuhetta, vai mitä?
Minä en uhkaa ketään, vaikka kirkkoherra Pekka Riikonen onkin näin totuuden vastaisesti väittänyt. Teen sen, mitä lupaan. Tapani on ollut aina pitää lupaukseni ja vastata puheistani. Kuinka mahtaa olla sinun kohdallasi?
Puhuessasi aggressiosta, luepa Raamattua ja katso, mitä Jeesus teki sen aikaisille "hyville ja pyhille".
Väität, että arvostelen jonkun ulkomaan matkoja ja lomia. Valehteletko tarkoituksella vai ymmärtämättömyyttäsi? En ole arvostellut kenenkään lomamatkoja ulkomaille. Olen arvostellut seurakunnan työntekijöiden tekemiä ulkomaan matkoja heidän viranhoitoonsa liittyvinä, koska he ovat tyhjin käsin käyneet katsomassa köyhyyttä. Tätä arvostelua en peru enkä häpeä. Millä perusteella puolustelet tällaisia matkoja? Teen itsekin lomamatkoja ulkomaille. Jokaisessa kohteessa minulla on köyhiä perheitä, joita matkani aikana autan taloudellisesti.
Sanot puolustelevasi arvostelemiani ihmisiä ihmisyyden perusteella. Hyvä! Olen arvostellut kotiseurakuntani kirkkoherraa ja talouspäällikköä. Kun seurakunnan työntekijät tekivät virkistysmatkan Eestiin, tarjosin heidän linja-autoonsa elintarvikkeita Eestin köyhille. Olisin lastannut nuo elintarvikkeet autoon ja Eestissä ne olisi purkanut johtava diakoniatyöntekijä Talvi Aruaas. Seurakunnan työntekijöiden ei olisi tarvinnut sormellaan koskea noihin elintarvikkeisiin. Talouspäällikkö Arja Virtanen vastasi tuohon tarjoukseen: "Tuntuu pahalta, mutta ei tällä kertaa." Onko tällainen menettely mielestäsi ihmisyyttä? Ja onko se mielestäsi Jumalan edessä oikein tehty päätös? Jos se mielestäsi sitä on, en voi kuin sääliä sinua.
Sanot, "rakastan itse useimmiten työtäni, mutta aion pitää puolitoista kuukautta lomaa lämpimässä (Aasiassa) tekemättä tai ajattelematta yhtään töitä. Harrastan liikuntaa, syön ja juon hyvin ja otan aurinkoa. Olen vuoden nyt(kin) säästänyt. Sitten taas jaksan paremmin."
Hyvä! Syö ja juo hyvin. Toivottavasti saat tasaisen rusketuksen, joka ei korosta ryppyjäsi ja kurttuista ihoasi. Toivottavasti löydät myös mukavaa ja viihdyttävää seuraa ja hyviä virikkeitä. Nauti hyväosaisuudestasi.
Nämä kurjat ja köyhät, joita olen auttanut kohta 21 vuotta palkatta vaivojani valittamatta ja hikeäni säästämättä, eivät vietä lomia Aasiassa eivätkä missään muuallakaan, vaan taistelevat saadakseen jokapäiväisen leipänsä.
Selkään puukottajista minulla ei ole ollut pulaa ja valitettavan monet ovat liehuneet liperit kaulassa. Onneksi on olemassa se kirkkoherrojen ja pappien joukko, joka haluaa tukea työtäni ja auttaa kauttani köyhiä.
Kerron sinulle ikävän uutisen, Suomen Idäntyö UP ry. on tuloksiltaan lähialueen suurin avustusjärjestö. Tätä työtä eivät kaada piispat eikä paavit. Minun Työnantajani istuin on hieman korkeammalla kuin piispan tai paavin istuin. Köyhien auttaminen on raadollista, hikistä ja räkäistä työtä. Se ei ole pelkkää puhumista. Mitähän sinäkin luulet tietäväsi työstäni ja siitä selkään puukottajien määrästä, jotka kuuluvat ev.lut.kirkon työntekijöihin. Kuinka paljon luulet sen merkitsevän minulle, pidätkö sinä nettipäiväkirjastani vai et? Mielipiteellesi kuuluu se arvo, mikä on kärpäsen surinalla. Et hidasta työtäni millään tavalla.
Karavaani kulkee ja rakit räksyttävät. Kaltaistesi ihmisten mielipiteet ovat minulle merkki, että olen oikealla tiellä. Köyhiä en jätä. Ja kun olet yhtä paljon tehnyt työtä köyhien eteen kuin minä, tule sen jälkeen rääpimään päätäsi uudelleen.
Päiväys  : 08.10.2015
Nimimerkki : pikkuinenmyy
Hei! Surullisena luin päiväkirjaasi.
Paljon kirjoituksissa tuomitaan toisia ihmisiä. Jos olisin aikanaan tiennyt, että olet näin kiivas ihminen ja arvostelet kolleegoja hyvin pahalla kielellä, olisin jättänyt postisi lukematta. Nyt en ole niitä lukemassa, mutta miettimään jään...
Onko uhkailu ja vihapuhe hyvä tapa hoitaa asioita.
En usko. Se ei ole kovin hedelmällinen tie.(mm
Se että arvostelee jonkun ulkomaan matkoja ja lomia. Onhan meillä työntekijöillä vuosilomat. Pitäisikö ne jättää pitämättä sinun mielestäsi? Vai pitäisikö ne päivät, yleensä yhteensä 5-6 viikkoa suunnata idän työhön?). En tunne ketään ihmisiä ketä päiväkirjassa on mainittu, joten en puolusta sillä perusteella.

Puolustelen ihmisyyden perusteella. Rakastan itse useimmiten työtäni, mutta aion pitää puolitoista kuukautta lomaa lämpimässä (aasiassa) tekemättä tai ajattelematta yhtään töitä. Harrastan liikuntaa, syön ja juon hyvin ja otan aurinkoa. Olen vuoden nyt(kin)säästänyt. Sitten taas jaksan paremmin.
Päiväys  : 22.09.2015
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Jorma.
On olemassa Herran palvelijoita ja herran palvelijoita. Maailmassa on kaksi voimaa ja kaksi leiriä, Jumalan ja sielunvihollisen. Ainoastaan kirkkoherra Pekka Riikonen tietää, kumman palvelija hän on, jos tietää.
Ymmärtääkseni ihminen, joka tuntee Jumalan, ei pysty vääristelemään totuutta, eikä valehtelemaan silmät kirkkaina. Seurakunta on perustettu totuudelle. Se ei voi olla valehtelijoiden klubi, valehtelijoiden, jotka ovat liittoutuneet yhdessä totuutta vastaan.
Sen kuitenkin olen oppinut, että jos sanot valehtelijaa valehtelijaksi, saat siitä tuomion käräjäoikeudessa. Eli valehtelija voi valehdella niin paljon kuin hän haluaa, maallinen tuomioistuin ei siihen puutu. Väittäisin kuitenkin Jumalalla olevan hieman erilaiset kriteerit kuin maallisella tuomioistuimella käsitellessään valehtelijoita.
Päiväys  : 21.09.2015
Nimimerkki : Jorma Koskinen
Ystäväni Upe,
Luin sinun päiväkirjasi ja aloin ihmetellä kirkkoherran
käytöstä, kun sinä menit keskustelemaan hänen kanssaan
ja oli tarkoitus tehdä sovinto ja lyödä kättä päälle.
Näinkö Herran palvelija käsittelee ihmisiä?
Kun olen kuunnellut jumalanpalveluksia, niin siellä puhutaan sovinnosta ja rakkaudesta toinen toista kohtaan.
Mutta nyt ymmärrän - kun hän on reservin upseeri, niin hän luulee, että voi käsitellä ihmisiä samalla lailla kuin armeijassa.

Voimia sinulle
Jorma
Päiväys  : 11.07.2015
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistänne, Pepe ja Merja!
Tervakosken varastolla käydessänne näitte koko henkilökunnan. Meidän valtavassa yhdistyksessämme on yksi ainoa varastotyöntekijä. Tosin minulla on useita satunnaisia avustajia. Monet tavaran hakijat auttavat minua tavaroiden pakkaamisessa varastolla käydessään.
Kerrot ortodoksipappien itkevän kiitollisuudesta ja siitä avusta, mitä he saavat köyhille. Oman seurakuntani kirkkoherra on kieltäytynyt viemästä tarjoamaani apua Eestin köyhille. On näköjään eroa papeissa ja papeissa. Oman seurakuntani delegaatiot matkustavat tietääkseni tyhjin käsin itärajan tuolle puolen köyhyyttä katsomaan.
Kun tarjosin Eestin köyhille seurakuntani kautta elintarvikeapua, talouspäällikkö Arja Virtasen vastaus oli: "Tuntuu pahalta, mutta ei tällä kertaa." Olen ihan varma, että kerran kirkkoherra Pekka Riikosesta ja talouspäällikkö Arja Virtasesta TUNTUU PAHALTA! Silloin taitaa katumus olla jo myöhäistä.
Päiväys  : 11.07.2015
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Jorma. Käräjäoikeuteen mennään. Valitettavasti kaikki seurakunnan työntekijät eivät tiedä, mikä on totta ja mikä valhetta. Jos menet heitä valehtelijaksi sanomaan, varsinkin kirkkoherraa, saat siitä käräjäoikeudessa tuomion.
Niinpä - en sano kirkkoherraa valehtelijaksi. Hän tasan tarkkaan tietää, puhuuko hän totta vai ei.
Aion myös ottaa selville, voiko asianomistajana poliisikuulusteluissa valehdella. Siitäkin käräjäoikeus tulee antamaan aikanaan ratkaisun.
Teen auttamistyötä iloisin mielin. Karavaani kulkee ja koirat räksyttää. Joillakin koirilla on liperit kaulassa.
Päiväys  : 28.06.2015
Nimimerkki : Pepe & Merja Tolonen
Hei Upe ja kaikki uskolliset työntekijät siellä Tervakosken varastolla. Saimme 12.5. taas automme niin täyteen UUSIA avustustarvikkeita, että hyvä kun saimme itsemme ja matkatavaramme pakatuiksi sinne. Olemme olleet jälleen kerran aivan pyörryksissä auttamisenhalustasi ja avoimesta sydämestäsi. Olemme siunanneet moneen kertaan antamasi lahjoituksen monien ystäviemme kanssa. Kun tavarat ovat lopulta Romaniassa heinäkuun 25.päivä, niin silloin siellä syntyy riemu, kun ortodoksipapit kantavat banaanilaatikoita JUOSTEN ja samalla ITKIEN kiitollisuudesta. Upe ja kumppanit; te kaikki olette ymmärtäneet sen syvältä, että köyhät erityisesti tarvitsevat aivan siinä kuin mekin, hyväksyntää avustustarvikkeiden laadussa. Uusien tavaroiden kautta osoitamme, että heidänkin ihmisarvonsa on tärkeä ja sitä ei saa kukaan loukata. Kiitos valtavasti tästä tavaramäärästä ja teille kaikille runsasta Herramme siunausta työhönne.
Pepe & Merja Tolonen, Saksa
Päiväys  : 12.01.2015
Nimimerkki : Jorma Koskinen
Hyvä Upe,

Olen ajatellut Erjan asiaa, miten kovaa se on henkisesti Erjalle ja Sinulle kun pitäisi työtäkin
tehdä samaa aikaan. Minä lähtisin asian kanssa
oikeuteen. Siellä kun kutsutaan todistajaksi luottamusmiehet ja työntekijöitä, niin kun laittavat
käden Raamatun päälle vannovat puhuvansa totta ja tietävät, mitä seuraa kun valehtelevat, niin harva valehtelee. Kun siellä on vielä yleisöä ja lehtimiehiä
paikalla kuuntelemassa oikeutta. Saataisi tähän asiaa
piste. Sinäkin voisit jatkaa auttamista iloisin mielin.

Ystäväsi Jorma
Päiväys  : 07.01.2015
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Unto.
Vastaukseni kotiseurakuntani oksettavan rohkeille työntekijöille, jotka yhtenä laumana hyökkäävät kaikella valheen voimalla yhtä työntekijää vastaan, on seuraava:
"Herra on minun valkeuteni ja autuuteni: ketä minä pelkään! Kun pahat käyvät minun kimppuuni, syömään minun lihaani, niin he, minun ahdistajani ja vihamieheni, kompastuvat ja kaatuvat. Vaikka sotajoukko asettuisi minua vastaan, ei minun sydämeni pelkäisi; vaikka sota nousisi minua vastaan, siinäkin minä olisin turvassa. Yhtä minä rukoilen Herralta, sitä minä pyydän: että saisin asua Herran huoneessa kaiken elinaikani, katsella Herran suloisuutta ja tutkistella hänen temppelissänsä. Sillä hän kätkee minut majaansa pahana päivänä, hän suojaa minua telttansa suojassa, korottaa minut kalliolle. Niin kohoaa nyt minun pääni vihollisteni yli, jotka minua ympäröivät, ja minä uhraan riemu-uhreja hänen majassansa, Herralle minä veisaan ja soitan. Herra, kuule minun ääneni, kun minä huudan, armahda minua ja vastaa minulle. Minun sydämeni vetoaa sinun omaan sanaasi: "Etsikää minun kasvojani". Herra, minä etsin sinun kasvojasi. Älä kätke minulta kasvojasi, älä työnnä vihassa pois palvelijaasi. Sinä olet minun apuni, älä minua jätä, älä minua hylkää, pelastukseni Jumala. Vaikka minun isäni ja äitini minut hyljätkööt, niin Herra minut korjaa. Neuvo, Herra, minulle tiesi ja johdata minua tasaista polkua minun vihamiesteni tähden. Älä anna minua alttiiksi ahdistajaini vimmalle, sillä väärät todistajat nousevat minua vastaan ja puuskuvat väkivaltaa. Mutta minä totisesti uskon näkeväni Herran hyvyyden elävien maassa. Odota Herraa. Ole luja, ja vahva olkoon sinun sydämesi. Odota Herraa." Ps.27
Päiväys  : 07.01.2015
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Tomppa.
Toivotamme myös Sinulle siunauksellista uutta vuotta!
Päiväys  : 07.01.2015
Nimimerkki : Unto
Tiistai 6.1.2015 Ananaksesta asiaan-kirjoituksen tiimoilta osallistun minäkin keskusteluun.

"Olen viime päivinä miettinyt kotiseurakuntaani ja sen työntekijöitä. Onko se seurakunta, joka on perustettu totuudelle, vai raukkamaisten, mielistelevien pelkureiden ja valehtelijoiden klubi?"

Asiaa pidempään seuranneena sanoisin, että arvio näyttää osuvan ikävästi kohdalleen. Vaikuttaa siltä, että seurakunnassa vallitsee maailmallinen pyrkyryyden ja pätemisen henki, ylpeyden mieliala.
Upen kurkkuun on vaikea päästä, no eipä hätää käydään sitten vaimon kimppuun.
Jos kirkkoherra ja kappalainen ovat eksyneet valheen ja epärehellisyyden sekä suorastaan laittomuuden tielle, tekojaan ja sanojaan peitelläkseen, he ovat eksyneet ensin itse ja painostavat nyt seurakunnan muita työntekijöitä, näitä horjuvia sieluja perässään, epäsuosioon joutumisen uhalla, vääryyden tielle.
Tuollaisissa ihmisissä ei ole Pyhää Henkeä vaan he ovat sielullisia riidanhaastajia ja seurakunnan hajottajia.

Jotta mopo ei karkaisi käsistä täytyy "luonnollisesti" kääntää asiat päälaelleen ja tehdä Upesta ja Erjasta harhaoppisia kun he penäävät totuutta ja rehellisyyttä tulehtuneissa erimielisyyksissä joihin eivät ole syyllisiä.
Samaa "luonnollisuuden" periaatetta noudattaen täytyy kiusatusta tehdä kiusaaja, niinkuin Erjan tapauksessa. Henkenä edelleen "luonnollisesti", "kristillinen", kosto, kateus, panettelu, epäoikeudenmukaisuus, valehtelu ja vääryys.
Totuutta vastaan taistellessa on perinteisesti tapana hankkia "todistajia", mieleltään järkkyneet ihmispoloiset ovat oivia tällaisiin tarkoituksiin.
Horjahtaneita "lauman johtajia" on yleensä kutsuttu vääriksi profeetoiksi. Taivaan Isään uskovat profeetat, kirkonmiehet ja naiset ruukaavat yleensä pysyä totuudessa vaikka se ei aina niin mairittelevaa olisikaan.
Ulkokultainen hymistely, kaanaan kielen käyttö, kravatin asento ja diakonaalihousujen prässit eivät ole etusijalla Taivaan Isän arvoasteikossa.
Etulinjan taistelijoilla on otteet kovemmat kuin kabinetti-käppänöillä, ja usko horjumaton koska muuten ei voi voittaa.

Kovin korkeaa arvosanaa ei tuollaiselle seurakunnalle voi antaa. Niin kuin ruumis ilman juoksevaa verta on kuollut, on seurakuntakin ilman Pyhää Henkeä kuollut. Samoin kuin fariseukset ja kirjanoppineet tunsivat kirjoituksia hyvin, sanoisin että Pekka ja Juha ym. kumppanit tuntevat kirjoitukset, mutta eivät tunne Jeesusta eivätkä tunne Isää.
Opetelkaa tuntemaan.
Hylätkää se henki joka vääryyteen johtaa, siitä ei teitä rankaista.
Vapaa tahto on kova sana, käyttäkää sitä oikein ja pyytäkää Pyhän Hengen antamaa Jumalan viisautta.


Terveisin ja Siunauksin Unto.


Päiväys  : 05.01.2015
Nimimerkki : Sähkö-Tomppa
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA ERJA JA UPE, SIUNAUSTA TEILLE JA TÄRKEÄLLE TYÖLLENNE
Päiväys  : 23.12.2014
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Raija!
Toivomme myös Sinulle valoa ja iloa tulevaan jouluun ja siunausrikasta uutta vuotta! Ihailemme rohkeuttasi.
Päiväys  : 23.12.2014
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Jorma.
On ihmisiä, joilla on tapoja. On sitten niitäkin ihmisiä, jotka haluavat munata koko sukunsa luolan perimmäistä metsäsikaa myöden, eli heitä, joilla ei ole tapoja.
Mitätön olen, pieni pölyhiukkanen suuren ja mahtavan, kaikki voivan ja kaikesta selviävän kirkkoherra Pekka Riikosen rinnalla. Eiköhän tuo kommunikointi jotenkin suju, kun tapaamme yhteisissä kokouksissa. Sitä en tiedä, ovatko nuo tapaamiset kirkon herra Pekka Riikoselle ilon vai surun aihe. Itse aion ottaa noista tapaamisista kaiken irti. Onhan se rakentavaa keskustella itseään fiksumpien ihmisten kanssa tai ainakin niiden, jotka pitävät itseään fiksumpina.
Päiväys  : 23.12.2014
Nimimerkki : Raija Pienimäki
Sinulle ja Erjalle Valoa ja Iloa Jouluunne! Siunausrikasta Vuotta 2015!
Päiväys  : 23.12.2014
Nimimerkki : Jorma Koskinen
Ystäväni Upe,

on se hyvä, että Suomen kirkon korkein piispa, arkkipiispa käy kanssasi kirjeenvaihtoa; mikäs siinä on, että teidän kirkkoherra ei vastaa sinun kommentteihisi? Pitääkö hän sinua niin mitättömänä ihmisenä, ettei viitsi käydä sinun
kanssasi keskustelua?

Ystäväsi Jorma
Päiväys  : 09.12.2014
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Jorma.
Ehkäpä kirkkoneuvosto on kadottanut yhteyden yläkertaan ja Siksi ei hartauksia pidetä. Seurakunta on perustettu totuudelle ja perkele on valheen isä. Kenen lapsia valehtelijat ovat? Sitä voi jokainen tutkia tunnossaan.
Olen omalta osaltani kyllä yrittänyt keskustella kirkkoherran kanssa, viimeksi silloin, kun kävin ennakkoäänestämässä seurakuntavaaleissa. Kirkkoherra oli vaaliavustajana. Jostain syystä hänelle tuli hiki, kun astuin vaalihuoneeseen. Yritin keventää tilannetta kysymällä: "Oletkos juoksennellut viime aikoina, Pekka?" Hän vastasi: "Tämä on vaalihuoneisto. Täällä pitää käyttäytyä asiallisesti." Sanoin kysymykseni olleen asiallinen. Mielestäni Pekka Riikonen on viimeinen henkilö, joka voi puhua asiallisesta käytöksestä, vai onko niin, että paha pappi saarnaa itselleen, kuten vanha kansa sanoo? Viedessäni vaalilippua Pekalle sanoin hänelle: "Asiallista käytöstä, Pekka." Toivotin hänelle myös työniloa ja mielenrauhaa. Hänellä oli kuuma edelleen. En tiedä, onko asiallista käytöstä juoksentelu seurakuntakeskuksen käytävillä ja huutelu: "Apua, apua, auttakaa minua!" Vai oliko se surkea teatteriesitys. Ehkä Pekka Riikonen osaa antaa vastauksen tähän kysymykseen.
Päiväys  : 09.12.2014
Nimimerkki : Jorma koskinen
Ystäväni Upe,
Olen hämmästynyt Janakkalan seurakunnan kirkkoneuvoston toiminnasta, kun katsoin sen viimeisiä pöytäkirjoja.
Ennen puheenjohtaja avasi kokouksen ja piti
alkuhartauden. Nyt ei enää näköjään tarvitse avata
kokousta pitämällä alkuhartaus. Paljon pykäliä
pelkällä viivalla ja ei julkisia-tekstillä. Sitten on
tärkeä asia, talouspäällikön vuosiloma. Tulisi jo
seurakunnan tulla läpinäkyväksi eikä elää tynnyrissä.
Ihmettelen, eikö kirkkoherrassa ole miestä tulla keskustelemaan sinun kanssasi, lyödä kättä päälle ja
sopia asiat. Luulisi hänelläkin olevan helpompaa.
Ihmettelen Upe, kun sinä autat kirkkoherroja ja pappeja, jotka saavat sinulta paljon tavaraa vietäväksi autettaville, miksi he eivät ole puuttuneet asiaan. He ovat autettavien silmissä Herroja.
Ystäväsi Jorma
Päiväys  : 07.12.2014
Nimimerkki : Upe vastaa
Hyvä nimimerkki Katuvat.
Pyydät anteeksi kaikkien ylimielisten puolesta.
Pelkään pahoin, että anteeksipyyntösi ei ylimielisten käytöstä muuta. He joutuvat kerran vastaamaan teoistaan niin kuin meistä jokainen tekee kerran tiliä tekemisistään ja tekemättä jättämisistään.
Päiväys  : 07.12.2014
Nimimerkki : Upe vastaa
Hyvä Anneli Koivumäki, kiitos viestistäsi.
Tosiaan, kirkkoherra Pekka Riikonen on eri viranomaisille antamissaan vastineissa väittänyt minun mylvineen, karjuneen ja huutaneen tavatessamme.
Totuuden vastaisesti hän myös väitti minun uhanneen häntä tapaamisemme aikana.
Kas, kummaa, kirkkoherran työhuoneen viereisessä työhuoneessa ollut seurakunnan tiedottaja Sinikka Jokela kertoi valaehtoisessa lausunnossaan, että hän kuuli tapaamisemme aikana vain kirkkoherran äänen. Jos ihmisellä on huono omatunto, kuiskauskin voi olla mylvintää, karjuntaa ja huutamista.
Aina oikeassa olevan ihmisen ei tarvitse mitään anteeksi pyytää. Pyytäisikö hän anteeksi erinomaisuuttaan?
Rauha palaa heti seurakuntaan, kun valehtelijat myöntävät valheensa, tunnustavat väärät tekonsa ja luopuvat stalinistisesta ilmiantojärjestelmästä sekä Kiinan kulttuurivallankumouksen aikaisista tempuista.
Päiväys  : 07.12.2014
Nimimerkki : Upe vastaa
Hyvä, Raija Pienimäki, kiitos viestistäsi.
Uskon, että tuo "oman listasi" ehdokas ei ollut ainoa, joka pelkäsi valituksi tulemistani. Tulen käyttämään omalta osaltani kaikki ne vaikuttamismahdollisuudet, mitkä minulle suodaan. Valitettavasti nykyisissä kirkkovaltuustossa ja kirkkoneuvostossa on ihmisiä, jotka ovat kirkkoherra Pekka Riikosen ehdotuksesta tehneet perustuslain ja lain vastaisia päätöksiä, ja näin häpäisseet itsensä.
Toivon, ettei tuollainen häpeällinen menettely enää jatkuisi.
Janakkalan seurakunnan työyhteisössä on vallalla stalinistinen ilmiantojärjestelmä. Siellä toimitaan samoin kuin Kiinassa kulttuurivallankumouksen aikana. Työyhteisön kokouksissa käsitellään poissa olevan työntekijän asioita. Normaali käytäntö on sellainen, että jos työntekijästä tehdään ilmiantoja tai valituksia, hänellä on oikeus nähdä ilmiantajien ja valittajien kirjelmät ennen vastineensa antamista. Näin ei toimita kirkkoherra Pekka Riikosen johtamassa Janakkalan seurakunnassa. Haluan tehdä tulevalle kirkkovaltuustolle ja kirkkoneuvostolle selväksi sen, että korkeinta päätösvaltaa seurakunnassa ei suinkaan edusta kirkkoherra Pekka Riikonen eikä talouspäällikkö Arja Virtanen, vaan kirkkovaltuusto ja kirkkoneuvosto. Kirkkoherra Pekka Riikosen ja talouspäällikkö Arja Virtasen tehtävänä on saattaa voimaan ne päätökset, mitkä kirkkovaltuusto ja kirkkoneuvosto tekevät.
Toivon tämän tulevan selväksi jokaiselle nyt valitulle luottamushenkilölle. Toivon nykyisten ja uudelleen valittujen kirkkovaltuutettujen ymmärtävän, että ei ole syytä lähteä tekemään lainvastaisia päätöksiä, olkoon käskijänä kirkkoherra, piispa tai paavi.
Päiväys  : 19.11.2014
Nimimerkki : Katuvat
Anteeksi kaikkien ylimielisten puolesta.
Päiväys  : 11.11.2014
Nimimerkki : Anneli Koivumäki
Onnittelut "mylvivälle?" Upelle! Valtuustoon saatiin nyt uusi kuvia kumartelematon ja suoraselkäinen mies.
Nettisivujasi seuranneena luulisi kirkkoherrankin ymmärtävän pyytää sanojaan ja tekojaan anteeksi.
Onnistuisikohan siten saada rauha seurakuntaan?
Päiväys  : 10.11.2014
Nimimerkki : Raija Pienimäki
Lämmin, lämmin onnitteluni srk.vaalien tuloksesta! Pääsit paikkaan, jossa voit vaikuttaa omalta osaltasi siihen, mihin suuntaan seurakuntaa johdetaan. Erityisen iloinen olen valinnastasi siksi, että etukäteen nykyisen ja myös uudelleen valituksi tulleen jäsenen toimesta eräässä kokouksessa "pelättiin" valintaasi. Ylpeä olen siitä, että tervakoskelainen "oman listani" ehdokas oli vastannut, että "en tiedä rehellisempää ihmistä kuin Upe on". Tämän minulle kertoi tyttäreni, joka myös oli ehdokas, mutta ei päässyt läpi.
Siunausta tulevaan tehtävään ja terveiset myös Erjalle!
Päiväys  : 10.09.2014
Nimimerkki : Upe´s answer
Hello Inger.
Thank You for Your message.
I´m so sorry for Bertils´ passed away. I´m sure that he is at Home in Heaven. God bless You, Inger.
Päiväys  : 10.09.2014
Nimimerkki : Inger from Sweden
Hello mr Upe. My name is Inger and I am Bertils sister. Bertil admired you very highly and often spoke about your mission to help poor people. Sadly I must tell you that Bertil has passed away and he can not more send you messages. I wish you all the best and God bless you, your wife and your great mission.
Päiväys  : 05.07.2014
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Enn.
Herra siunatkoon myös Sinua, seurakuntalaisiasi ja työtäsi seurakuntasi hyväksi. Muistan lämmöllä miellyttävää tapaamistamme. Toivottavasti voimme vielä tavata ja vaihtaa kuulumisiamme Jumalan suurista teoista.
Päiväys  : 05.07.2014
Nimimerkki : Enn Virosta
Ei muuta kuin - kiitos! Ja Herran siunausta!
Päiväys  : 06.01.2014
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Jorma.
Taidatko sen paremmin sanoa!
Päiväys  : 06.01.2014
Nimimerkki : Upe vastaa
Toivomme myös Sinulle ja perheellesi, Tomppa, hyvää alkanutta vuotta ja Jumalan siunausta kaikkiin toimiisi!
Päiväys  : 06.01.2014
Nimimerkki : Jorma Koskinen
Hyvä Upe,

Katselin kirjettäsi, jossa oli mukana kopio
Tuomiokapitulin kokouksesta.
Tampereen tuomiokapitulin papereiden perusteella
vaikutat kiistojen selvältä voittajalta.
Parjaajasi onneton kappalainen joutuu piispan
pastoraaliseen puhutteluun, joka on selvä häpeärangaistus. Pisteitä ei heru hänen plakkariinsa.
Olet siis kiistelynne selvä voittaja ja Sinua
helvetin tulella uhkailut kappalainen on tuomittu
häpeäpaaluun ja piispan ojentavaan puhutteluun.
Ystäväsi Jorma
Päiväys  : 02.01.2014
Nimimerkki : Tomppa
Hyvää Uutta Vuotta ja siunausta teille ja tärkeälle työllenne.
Päiväys  : 27.10.2013
Nimimerkki : Upe vastaa, Upe answers
Kiitos viestistäsi, Bertil.
Sanot, että päiväkirjaani lukiessa Sinua ei naurata vaan mieluummin itkettää. Usein olen itkenyt itsekin köyhien kohtaloa ja hyvinvoivien mielen pahuutta ja kovuutta.
Parhaiten sinä ja ystäväsi voitte auttaa meitä rukoilemalla työmme ja köyhien puolesta.
Toivotan Sinulle ja ystävillesi runsasta Jumalan siunausta!

Thank You for Your message, Bertil.
You say, that when reading my diary You don't laugh, but better cry.
I have often cried, too, because of poor people and the badness and hardness of well-off people.
The best way You and Your friends can help us is to pray God for poor people and our work.
We wish You and Your friends the plenty of blessing by God!
Päiväys  : 27.10.2013
Nimimerkki : Bertil Ruotsista
Voi pojat, voi pojat! Mitä kertomuksia luenkaan päiväkirjastasi! Nämä kertomukset eivät naurata minua, vaan mieluummin itkettävät. Olen puhunut täällä Ruotsissa päiväkirjastasi ja ihmisten mielestä on hyvin vaikea uskoa, mitä he kuulevat. En voi auttaa sinua, mutta toivon teille kaikille parasta ja Jumala siunatkoon teitä molempia.
Päiväys  : 26.10.2013
Nimimerkki : Bertil from Sweden
Oh boy, Oh boy!! What stories I read from your diary! These stories don´t make me to laugh, rather to cry. I have spoken here in Sweden about your diary and people find it very hard to believe what they hear. I can´t help you but I wish you all the best and God bless you both. Bertil
Päiväys  : 23.10.2013
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Jumalan lapsi.

Kiitos myös esirukouksistanne. Olen usein sanonut ja sanon sen myös nyt, että ilman uskollisia esirukoilijoita tämä työ olisi loppunut aikoja sitten. Kiitän sydämestäni jokaista esirukoilijaani. Tiedän myös, että Jumala kuulee rukouksemme ja vastaa niihin. Puhkukoot vastustajamme millaista väkivaltaa tai uhmaa tahansa. Tätä työtä eivät kaada piispat, arkkipiispat, paavi, eivät kirkkoherrat, eivätkä heitä mielistelevät kappalaiset.
Työ jatkuu niin kauan kuin Jumala on päättänyt sen jatkuvan.
Päiväys  : 23.10.2013
Nimimerkki : Jumalan lapsi
Suljemme sinut, rakas veli, hätähuutoihimme uskoen Jumalamme kuulevan pienimmänkin huokauksemme. Mitä teette yhdelle näistä pienimmistä, sen teette minulle...
Päiväys  : 19.09.2013
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Nasaretilaisen ystävä.
Viestiisi täytyy sanoa vain, että niin ja amen.
Valitettavasti en jaksa uskoa, että kirkkoherra Pekka Riikonen ja kappalainen Juha Koivulahti muuttavat kulkusuuntaansa. He ovat kaikesta varoituksesta huolimatta kuin Titanic.
Päiväys  : 19.09.2013
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Jorma.
En tiedä, laittoiko kirkko heikoimman vai vahvimman lenkin keskustelemaan kanssani. Sen tiedän, että Juhalta ei ainakaan itsetuntoa puuttunut. Mitättömästä koostaan huolimatta hän uskoo olevansa väkevä jumalan mies.
Arvioit Juhan avuttomaksi. Apuvoimia hänellä oli. Sakastiin salaa luikahtanut kirkkoherra Pekka Riikonen, ja Tervakosken keskuspuistossa istui hänen vaimonsa. Juha yritti saada minut kirkkoon sisään. En siihen suostunut. Olen kuin kerran kuumalle hellalle istunut kissa. Minulle riittää yksi aiheetta apua huutanut ja pakoon juokseva kirkkoherra. En halunnut uusintaa kappalaisen kohdalla, enkä salakuuntelijana olevaa kirkkoherraa.
Hyviin tapoihin kuuluu kättely, sanot. Totta, Juha ei tyytynyt siihen, että hän loukkasi minua, kun ei suostunut kättelemään. Hän halusi loukata myös vaimoani, Erjaa, joka saapui paikalle oltuaan SLEY:n tilaisuudessa kutsuttuna puhujana. Juha ei vastanut vaimoni tervehdykseen, jonka jälkeen Erja sanoi, ettei voi enää luottaa tähän, koska hän oli yleisessä kokouksessa kertonut vääristellen luottamuksellisen keskustelun sisällöstä.
En usko, että kenenkään kannattaa hakea apua itseriittoiselta ja omahyväiseltä Juhalta.
Kysyt, onko Juha auttanut paljon hädässä olevia köyhiä. Kun Juha väittää, että minä teen työtä perkeleen voimalla, niin tottahan toki hän auttaa monin verroin enemmän köyhiä jumalansa avulla kuin minä.
Kysyt, noinko kirkko arvostaa työtäsi köyhien hyväksi. Näin kotiseurakuntani arvostaa työtäni. Arvostukseen kuuluu sakastissa lymyilevä kirkkoherra ja pehmoisia puhuva kappalainen.
Päiväys  : 16.09.2013
Nimimerkki : Nasaretilaisen ystävä
Kommenttia Upe Poutiaisen ja kappalainen Juha Koivulahden käymästä keskustelusta sunnuntaina 15.9.2013 Suomen Idäntyö UP ry:n, Upen päiväkirjan sivulla.
En soisi tulehtuneen tilanteen jatkuvan pidempään, sen vuoksi tämä viesti.

Upe Poutiainen esitti kysymykset/kehotukset kappalainen (Capellanus.lat.) Juha Koivulahdelle, kysymällä kahdesti, iloitseeko hän yhdessä totuuden kanssa? "En iloitse sinun kanssasi, mutta iloitsen totuudesta", Koivulahti vastasi. Miten hän voi totuudesta iloita, jos ei sitä noudata? (Kaksi kertaa.)
Juha Koivulahti sanoi, että hänellä ei ole profetian lahjaa, mutta hän sanoi saaneensa rukoillessaan sanan herralta Upe Poutiaiselle. "Olet aloittanut Pyhässä Hengessä, mutta lopetat pahassa hengessä." Mistä Koivulahti sen tietää, missä hengessä Poutiainen on aloittanut idäntyön? Juurihan hän pääsi sanomasta, että hänellä ei ole profetian lahjaa. (Kolmas kerta.)
Kenties Juha Koivulahti harhautettuna on sekoittanut herrat keskenään, kirkkoherra Pekka Riikonen ei ole Herra Jumala.
Eli, ennenkuin kukko kolmesti kiekaisee, Juha-poika Jumalan kieltää. Jos ei pysy totuudessa salatuimpaan asti, se on sama kuin kieltäisi Jumalan, koska Jumala on myös Totuus.
Silloin kun Upe Poutiainen aloitteli idäntyötä, voidaan kysyä, lunttailiko Juha-poika pastoraalitutkinnossa kappalaisen virkaan päästäkseen? En tosin varmuudella voi sanoa, että Juha lunttasi tutkinnossa, mutta vahvat viitteet siitä on, jos ei sen verran teologina (34 opintopisteen voimalla) Raamattua tunne, että osaisi pyytää pesemistä isopilla päästäkseen valheen ja eksytyksen hengestä eroon.
Ja kaikki tämä katumuspsalmissa, jonka pitäisi olla Juhalle ja Pekalle ensiarvoisen tärkeä, heidän edesottamuksensa huomioon ottaen.
Seurakunnan arvomies, PÄÄ, on kirkkoherra, ja jos hän ei pysy totuudessa, niin silloin häneen uskovasta kappalaisesta tulee HÄNTÄ, joka eksyttää johdettavia, alaisiaan ja muita, jotka joutuvat hämminkiin ja hyökkäävät viattomien (Erja ja Upe) kimppuun eksytettyinä. Herra ei tuollaisesta toimesta iloitse.

Suuria te tavoittelette yrittäessänne kääntää valkoista mustaksi, sanojanne ja tekojanne peitelläksenne, ette tule onnistumaan. Montako Voi-huutoa te tarvitsette oikaistaksenne totuuden?
Juha Koivulahti ehdotti Poutiaiselle parannuksen tekoa, jälleen valkoista mustaksi, käsittääkseni Koivulahti on se, jonka pitäisi tehdä parannus. Herää kysymys, onko Juha-poika kappalainen vai maalari.
Siteeraan 17.10.1784–20.2.1849 elänyttä kappalaista/kirkkoherraa Henric Konsinia eräässä hänen saarnassaan esiintyvällä lauseeella "ejkä mikän työ ole täällä njin pimiäsä peitetty, jota ej Hän - se kaicki näkevä Jla tunne eli tjedä."
Juha Koivulahti sanoi Upe Poutiaisessa olevan murhan hengen, koston hengen ja valheen hengen, ja että hänessä on perkele ja hän tekee idäntyötä perkeleen voimalla.
Janakkalan seurakunnan johtamismetodit joutuvat outoon valoon, johdetaanko seurakuntaa Kirkon oppien mukaan Jumalan sanaan luottaen ja noudattaen, sekä uskoen niihin, vaiko Berliiniläisen bunkkerin perinteitä kunnioittaen, viimeiseen hengenvetoon, tuhkaksi asti?

Koska perkele on alkanut auttaa vammaisia ja sairaita? Sekä toimittamaan ruokaa/vaatteita lapsille, vanhuksille ja köyhille? Tämä toimikoon esimerkkinä valkoisen muuttamisen mustaksi.
Upe Poutiainen tekee Jumalan hänelle antamaa työtä, menestyksellä, Jeesusta kiittäen ja Jumalaa ylistäen, suuret joukot ihmisiä saa tarvitsemansa avun, osa apua saaneista lapsista tulee vartuttuaan auttamaan muita tämän esimerkin voimalla kiittäen Jumalaa, ei perkelettä.

Herroja Riikonen ja Koivulahti on julkisesti neuvottu ja varoitettu useasti eri teksteissä ja eri sivustoilla, eli korjatkaa tilanne. Ei väärydellä eikä valheella, vaan nöyryydellä ja Jumalan anteeksiantoon luottaen, molemmin puolin. Älkää sitoko Herran käsiä paaduttamalla itsenne härkäpäisesti.
Te ette pysty muuttamaan mustaa valkoiseksi, mutta Herra Jumala pystyy.
Rohkeutta.
Päiväys  : 16.09.2013
Nimimerkki : Jorma Koskinen
Hyvä ystäväni Upe,
Kiitos niistä koulurepuista, joita sain sinulta Karjalan invalidilapsille.
Ne ovat perillä Petroskoissa.

Aamutee meni väärään kurkkuun, kun luin tänään sinun
päiväkirjaasi.
Oliko kirkko laittanut heikoimman lenkin keskustelemaan sinun kanssasi?
Voiko tänä päivänä olla noin avuttomia pappeja kuin tuo Juha? Jos menee kirkkoon hakemaan apua, ja saa tuollaisen papin vastaansa, niin huh huh!
Hyviin tapoihin kuuluu kättely, kun menee neuvotteluihin ja kun aletaan rakentaa sovintoa erimielisyyksistä.
Onko se Juha auttanut paljon hädässä olevia ja köyhiä,
kun arvostelee työtäsi, vai eikö kirkko pysty samaan?
Noinko kirkko arvostaa työtäsi köyhien hyväksi.

En itke, kun luen nettipäiväkirjaasi.
Voimia sinulle ja Erjalle.

Ystäväsi
Jorma
Päiväys  : 06.08.2013
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Jorma.
Kirkon tavoista en voi paljonkaan sanoa, kuitenkin sen verran, että jos joku puolustaa Raamatun Sanaa, kuten esimerkiksi Päivi Räsänen, arkkipiispa Kari Mäkinen vetää heti etäisyyttä hänen sanomisiinsa ja muut piispat ovat pelkurimaisesti vaiti, tai vääntävät Raamatun tekstiä väittäen esimerkiksi, ettei Raamattu puhu mitään abortista.
Olen aikaisemmin sanonut, että arkkipiispa Kari Mäkinen ohjaa kirkkolaivan karille. Näin tulee käymään!
Janakkalan seurakunnan kirkkoherran, kappalaisen, kirkkoneuvoston ja Tampereen tuomiokapitulin piispakollegion ja tuomiorovasti Olli Hallikaisen tavoista voisin sen sijaan hyvinkin paljon sanoa.
Totean vain, näkemällä nähkää, älkääkä ymmärtäkö, kuulemalla kuulkaa, älkääkä käsittäkö.
Lukemalla lukekaa, älkääkä ymmärtäkö lukemaanne. Tyytykää huutoäänestykseen ja tehkää päätöksiä omaan korvasyyhyynne. Oikeudesta ja oikeudenmukaisuudesta tai reilun pelin hengestä ette mitään tiedä.
On härskiyden huippu, että tuomiorovasti, joka viis veisaa köyhistä, kuuluu johonkin kööriin nimeltään "kuka kuulee köyhää", mutta nämä veitikat eivät häpeä mitään eikä ketään, eivätkä pelkää ihmisiä tai Jumalaa, vaan rypevät omassa röyhkeässä omahyväisyydessään ja pöyhistelevät toinen toisilleen kuin riikinkukot.
Päiväys  : 06.08.2013
Nimimerkki : Jorma Koskinen
Hyvä Upe,

luin Riikosen ja Selinummen vastaukset lehdistä.
Hämmästyin, kun kirjoitukset olivat niin samanlaisia kuin olisivat yhden ja saman ihmisen kirjoittamia. Janakkalan kesäteologit valittiin "entisten käytäntöjen mukaan". Onko se kirkon tapa, että avoimista työpaikoista ei ilmoiteta lehdessä, vaan niihin valitaan kirkkoherran, työntekijöiden tai tuttavien sukulaisia?
"Ennestään tutuista nuorista on ollut mahdollista rekrytoida tämä tarvittava työvoima." Olisi luullut, että lehdet olisivat haastatelleet pastori Teemu
Voutilaista ja kysyneet hänen mielipidettään asiasta, jos hän on aloitteen tekijänä vastuussa kirkkoherran poikien kesäteologeiksi palkkaamisesta.

Ystäväsi
Jorma
Päiväys  : 21.07.2013
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Sivusta Seuraaja.
Puhut asiaa. Mitäpä muuta tuohon voisi sanoa.
Päiväys  : 21.07.2013
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Jorma.

Pekka Riikosen ja Aila Selinummen laulu on ollut sanaton. Pekka Riikonen on oivaltanut, että oma suu on lähempänä kuin kontin suu.
Eestin köyhille hän kieltäytyi viemästä apua.
Onhan se hyvä, että kaksoispojat saivat töitä, ettei ruoka perheestä lopu.
Kirkkoneuvostoa viedään kuin pässiä narusta tai litran mittaa.
Päiväys  : 21.07.2013
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Grigorij.

Kiitos, kun olet jaksanut auttaa köyhiä. Kiitos myös, kun rukoilet työmme puolesta. Esirukousta tarvitsemme ja ilman Jumalan apua työmme ei olisi mahdollista.
Jumala runsaasti siunatkoon Sinua.
Päiväys  : 21.07.2013
Nimimerkki : Sivusta Seuraaja
Olen lukenut tällä sivustolla olleita kirjoituksia kuin myös eri lehdissä esiintyneitä kannanottoja, Kerjäläiskirjailija Upe Poutiaisen edustaman Suomen Idäntyön tiimoilta ja koittanut muodostaa niistä kokonaiskuvaa, kuva ei vaikuta aivan reilulta.

Upe Poutiainen, tämä suoraselkäinen, rohkea ja oikeudenmukainen, (joskus hieman karkeahkokin),
Taivaan Isän Etulinjan Taistelija kokee tulleensa, lähipiirinsä kanssa, väärin kohdelluksi.
Tilanne on hieman outo, kun kinastelevat osapuolet ovat pääosin kaikki Jumalan palveluksessa, kyllä tässä alkaa normiuskovaltakin huuli pyöristymään.

Yksi veljistämme, Upe Poutiainen, taistelee kynsin hampain täyttääkseen Jeesuksen Kristuksen meille asettamaa käskyä auttaa lähimmäistämme, hänetkö meidän pitää kivittää?
Kenties heittää muuten vain, ihan silkasta ilkeydestä kapuloita rattaisiin, ähäkutti, eipä mennyt ruoka orvon ja vanhuksen suuhun, niinkö?
Toki meidän kuitenkin pitää haastaa hänet oikeuteen kunnian loukkauksesta?
Jos sallitte niin kysyn, minkä kunnian? Onko veljemme todellakin loukannut Jumalaa pyrkiessään köyhiä auttamaan?

Turha on kuolevaisen "kunniansa" perään huudella. Kunnia on Jumalan, ja pysyy.

Kunnioitusta voi kuolevainen saada toimimalla rehellisesti ja oikeudenmukaisesti työssä sekä toimessaan, Raamatun ohjeita unohtamatta.

Auttakaa tätä vanhaa, reilua karjua osakseen tullutta sarkaa hoitamaan, silloin ette ainakaan tee mitään väärää.

Kirkkouskovaisena, joukon huonoimpana, en pidä kiistoista samaan Jumalaan uskovien veljien ja sisarien kesken, siksi rukoilen Teidän kaikkien puolesta.
Jos virheitä on tullut tehtyä, korjatkaa ne. Jos on anteeksi annettavaa, antakaa anteeksi. Älkää jakautuko kuppikuntiin, vaan olkaa yhdessä voimakkaat Herrassa.

Sivusta seuraaja
Päiväys  : 12.07.2013
Nimimerkki : Jorma Koskinen
Kiitos Upe,
Kaupunkiuutisten mielipidesivulla 3.7.2013 olleesta hienosta kirjoituksesta, joka koski kesäteologien outoa valintaprosessia Janakkalan seurakunnassa. Odotan mielenkiinnolla, mitä kirkkoherra Pekka Riikonen ja Aila Selinummi vastaavat sinun kirjoitukseesi. En ihmettele, että ihmiset haluavat erota kirkosta, kun toiminta on tuollaista. Katsotaan vain omaa ja perheen etua.

Ystäväsi Jorma
Päiväys  : 28.05.2013
Nimimerkki : Grigorij
kallit herrassa upe ja vaimo ja kaiki ketka muistavat tarvitsevija,sairaita ja nalkaisija venajalla.kiitoksia etta jaksatte keratta ne avustuskuormat ja monille pelastuskin monien vuosien aikana ja edellenkiin.todella monija satoja ja tuhansija saivat apua ylhalta teidan kautta.jumala palkitko teita runsasti.nyt kun meile sulkevat orpokotija,sairaloita,vanhakotija ja erilaisija hoitolaitoksija kuitenkin tarvitsevijen lukamaarat ei vahene,teidan tukeminen on yha tarkea.teidan syydan on niin suuri etta sinne mahtu ne,me ja monet monet muut.varmasti teidan asema ei ole koskan oli helpoa,oli paljon vastustaja ja tyon hairitsija,mutta jumala oli ja edellinkin teidan kanssa.anteeksi kun itse nyt en jaksa tulla hakema teilta avustusta terveyden ja talouden syysta mutta jaksan muista jatkuvasti sua kallis herrassa upe ja vaimo ja koko perhe rukouksessa monijen ystavien kanssa.antteeksi kirjoitus virheita.rukoileva grigorij
Päiväys  : 02.04.2013
Nimimerkki : Upe vastaa
Nimimerkki Jumalan lapsi on halunnut lisäyksen vieraspäiväkirjaani. Valitettavasti en voi tuota lisäystä julkaista, koska tuossa viestissä on nimettömänä esitetty raskaita syytöksiä ymmärtääkseni Suomen Lähetysseuraa kohtaan. Suomen Idäntyö UP ry:llä ei ole minkäänlaista lähetysseuraa, emme ole työskennelleet koskaan Taiwanissa, emme ole myöskään olleet missään remontoimassa katulasten kotia. Tosin olemme antaneet Martinius-säätiölle, Yhdelle näistä-projektiin katulasten kodin remontoimiseen tuhat kiloa pesuaineita, 10.000 kiloa maaleja ja kaksi rekka-autollista uusia kalusteita.
Kun pyysin Tampereen tuomiokirkkoseurakunnan tuomiorovastilta Olli Hallikaiselta elokuussa 2005 kolehtia työmme tukemiseen, hän vastasi minulle näin: "Kiitos kolehtianomuksestanne ja siitä työstä, jota teette köyhien auttamiseksi lähialueilla Venäjällä ja Itä-Euroopassa. Olen myös kiitollinen siitä, että olette avustaneet Yhdelle näistä-projektia katulasten auttamiseksi. Olen päättänyt, että tänä ja ensi vuonna ohjaan seurakuntamme lähialueavun kolehdit suoraan Yhdelle näistä-projektille Martinius-säätiön kautta, joka on Tampereen seurakuntien oma diakoninen säätiö. Näin ollen en katso mielekkääksi "hajottaa" kolehteja muille vastaavaa työtä tekeville järjestöille. Toivotan Teille Suomen Idäntyölle menestystä ja Jumalan siunausta. Tervehtien Olli Hallikainen, tuomiorovasti, Tampere."
Näin tuomiorovasti Olli Hallikainen ymmärtää reilun pelin hengen.
Emme siis ole olleet remontoimassa mitään katulasten kotia, mutta olemme auttaneet e.m. projektia.
"Jumalan lapsen" mainitsema mies, olkoon hän kuka hyvänsä, ei käytä hyväkseen meidän järjestötoimintaamme. Nimimerkki "Jumalan lapsen" olisi syytä osoittaa viestinsä Suomen Lähetysseuralle, meillä ei ole kyseisen järjestön kanssa minkäänlaista yhteistyötä.
Mainittakoon, että tuomiorovasti Olli Hallikaisen tuki meidän työtämme kohtaan on ollut 2. elokuuta 2005 klo 12.37 lähetetty sähköpostiviesti Jumalan siunauksineen. Sitä ennen ja sen jälkeen emme ole saaneet latin latia hänen seurakunnaltaan työmme tukemiseen.
Näin reilu poika on Olli Hallikainen omassa erinomaisuudessaan.
Päiväys  : 12.03.2013
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Jorma.
Kirkkoherran rukouksista en osaa sanoa mitään varmaa, mihin suuntaan ne on osoitettu.
Tuskinpa tuosta porukasta kovin moni tuli järkiinsä. Ajatteleminen on harvinaista herkkua. Lauman mukana on helppo kulkea. Mikään ei ole sen helpompaa kuin heittää kuono kohti kuuta ja ulvoa sutena susien joukossa. Siinä miestä ja naista tarvitaan, kun noustaan epäoikeudenmukaisia päätöksiä ja laittomuutta vastaan.
Laiton päätös oli kumottava, koska Erja valitti siitä. Ymmärtääkseni nämä neropatit saavat kokouspalkkion.
Mitä Tampereen tuomiokapituliin tulee, he joutuvat tekemään tässä farssissa päätöksen. Piispan näkökyvystä en osaa sanoa sitä en tätä, enkä VELKD:in johtavan piispa Ulrichin ajoneuvosta. Sen tiedän, että seurakuntamme Pää aikoinaan ratsasti aasinvarsalla ei komiasti orhilla eikä kultaisilla vaunuilla. Jos Hän olisi nyt maan päällä, tuskinpa Hän matkustaisi BMW:llä, Mersulla, Audilla tai jollain muulla luxuskärryllä. Todennäköisesti Hänen kulkuneuvonsa olisi Lada tai joku muu itämainen kulkuneuvo.
Minun on muutenkin vaikea ottaa kantaa piispojen matkoihin. Omilla matkoillani olen tavannut ja seurustellut vain köyhien ja kerjäläisten kanssa. Minulle eivät vallan kamarien ovet aukene ja vaikka aukenisivatkin, en niistä sisään kävisi.
Päiväys  : 11.03.2013
Nimimerkki : Jorma Koskinen
Hyvä Upe,
Ihmettelen sitä teidän kirkkoneuvostoa.
Kirkkoherra avaa kokouksen ja rukoilee sen puolesta,
että kaikki asiat käsitellään oikeudenmukaisesti.
Sitten käsitellään Erjan asia suuressa viisaudessa, saako hän tehdä vapaa-ajalla ilmaista työtä Suomen Idäntyö UP ry:ssä. Päätetään kieltää se. Tuliko sitten
joku järkiinsä, että perutaan päätös, kun se on lainvastainen. Maksetaanko heille kokouspalkkioita?
Kirjotin vuosi sitten ja ihmettelin, miksei Tampereen
hiippakunnan tuomiokapituli puutu näihin rikkomuksiin, kun kaikki muut näkevät ne epäkohdat kirkoherrassa.
Luin Matti Revon blogista "VELKD:in johtava piispa
Ulrich oli ystävällisesti lähettänyt autonkuljettajansa noutamaan minut Hannoverin
lentoasemalta, niipä istuin mukavasti mustan BMW:n
valkoisella nahalla verhoillulle takaistuimelle.
Keskikonsolissa oli käden ulottuvilla nappuloita ja
kytkimiä moninkertaisesti enemmän kuin Tampereen
piispantalon hellassa. En ryhtynyt niitä Mr.Bean -
hengessä tutkimaan. Ties, vaikka olisi ollut heittoistuin." Ilmeisesti piispa kuvitteli, että tien
varsilla olisi sankat yleisömäärät niikuin Mr.Bean
kuvitteli, kun hän istui auton takapenkillä.
Mr.Bean, kun näki surulisen lapsen, hän meni tekemään hänet iloiseksi. Ilmeisesti Piispa ei näe epäkohtia.
Mutta Mr.Bean näkee ja haluaa korjata ne.

Ystäväsi Jorma
Päiväys  : 09.03.2013
Nimimerkki : Upe vastaa
Hei Veijo!
Anteeksi, että en ole aikaisemmin ehtinyt vastata Sinulle. On ollut olevinaan kiirettä ja säpinää työn parissa.
Kysyt, millainen ihmisnäkemys avustustyöntekijällä pitäisi olla, että se toimisi käytännön elävässä elämässä oikeasti eikä vain paperilla ja teoriassa viisasteluna.
Viisastelijoita ja teoreetikkoja tämä maailma on täynnä. Jumala sanoo Sanassaan, että ihmisten viisaus on Hänen edessään hullutusta ja hulluutta. Lähimmäisenrakkautta meillä kenelläkään ei ole, jos Jumala ei sitä anna. Kaikki se hyvä, mikä meissä näkyy, jos näkyy, on Jumalan meissä aikaansaamaa.
Ps. 14: 1-3 sanotaan: ”Hullu sanoo sydämessänsä: 'Ei ole Jumalaa'. Turmiollinen ja iljettävä on heidän menonsa; ei ole ketään, joka tekee, mikä hyvää on. Herra katsoo taivaasta ihmislapsiin nähdäksensä, onko ketään ymmärtäväistä, ketään, joka etsii Jumalaa. Mutta kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomaksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvää on, ei yhden yhtäkään.”
Jumala kysyi minulta syyskuussa 1990: ”Menetkö, minne minä sinut lähetän?” Olin tuolloin kuolemansairas. Vastasin: ”Menen hautaan, hautajaiset ovat edessä, jos et satu sitä tietämään.” Jumala sanoi: ”Annan sinulle tehtävän ja voiman sen toteuttamiseen. Menetkö, minne Minä sinut lähetän?” Vastasin: ”Menen.” Marraskuussa 1990 Jumala paransi minut.
Joulukuun 13.päivä 1994 Jumala sanoi minulle: ”Ala kerjätä.”
Tottelin. Sillä tiellä nyt olen. En ole ehtinyt paljon miettimään ihmisten pahuutta tai hyvyyttä. Teen sen, minkä koen Jumalan käskevän minun tehdä. Autan köyhiä. Tätä työtä eivät kaada pekat, leevit, arjat, ailat, juhat, jukat, esat, terhot, kalervot, hannupojut, matit tai liisat. Raivotkoot, mitä raivoavat. Karavaani kulkee ja rakit räköttävät.
Uskon, että jätämme jälkeemme sen hyvän, mitä täällä teemme, samoin kuin sen pahan, mitä teemme. Meitä ei palkita huvimatkoista, ei moottoripyöräilyistä, ei kitaransoitoista eikä köörilauluista. Viimeisellä tuomiolla meiltä kysytään, mitä teimme alastoman, nälkäisen, muukalaisen, oudon, sairaan ja vankeudessa olevan hyväksi. Näin on näreet.
Päiväys  : 02.03.2013
Nimimerkki : Veijo Ryhänen, Hämeenlinn
Terve, Upe

Millainen ihmisnäkemys vapaaehtoisella avustustyöntekijällä kuuluu olla, jotta ihmisnäkemys toimii myös käytännön elävässä elämässä oikeasti, eikä vain “paperilla” ja teoriassa viisasteltuna ?

Siis pitääkö avustustyöntekijän pystyä näkemään avustamisen kohteena olevat ihmiset “pohjimmiltaan hyvinä”, vaiko “pohjimmiltaan pahoina” ? Pitääkö avustustyöntekijän uskoa ihmisyyteen, vai estääkö ihmisyyteen usko avustustyön tekemisen ?
Vaiko jollain muulla tavoin ?

Pystyykö avustustyötä ylipäätään tekemään, siis onnistuuko lähimmäisenrakkauden toteutus käytännössä, jos näkee lähimmäisensä, siis autettavat ihmiset pahoina tai pohjimmiltaan pahoina, jolloin kyseessä on “pahan ruokkiminen” ?
Ja jaksaako avustustyötä tehdä vuosikymmenien ajan, jos näkee ihmiset pohjimmiltaan pahoina ?

Tähän asiaan liittyvä ristiriita on askarruttanut mieltäni jo yli vuoden ajan, siis siitä saakka, kun tutustuin “Ruukinmatruuna” -nimimerkkiä käyttävän blogikirjoittajan ajatuksiin (2milj. lukijaa tuli äskettäin täyteen). Alla on lainauksia hänen kirjoituksistaan:

“ihminen on läpeensä paha, pohjimmiltaan paha ja kykenee omillaan vain pahuuteen ...
Aivan kuten Jean Calvin esittää, ihminen todellakin on täysin turmeltunut ja läpeensä paha - sillä ihminen on eläin ja ihmisellä on eläimen himot, vietit, vaistot.
On typerää uskoa Jumalaan, mutta kertakaikkiaan pähkähullua uskoa ihmiseen.
Ruukinmatruuna ei kuvittele olevansa mikään hyvä ihminen. Hän on samanlainen p*skiaiskuorrutteinen p*skiainen p*skiaistäytteellä kuin kaikki toisetkin.
Ja vasta tämän tiedostaminen - siis oman pahuutensa tiedostaminen - mahdollistaa minkään paremman tavoittelun.
...
Eräs hänen peruskouluaikaisista luokkatovereistaan kiusattiin itsemurhaan - ja ruukinmatruuna muistaa sen inhottavan, makeilevan imelän tekopyhyyden, jolla kiusaajat mielinkielin ottivat osaa omaisten suruun. Mutta silmät ovat sielun peili, ja niistä loisti se, mitä näillä pikku p*skiaisilla oli mielessään. Tuo tapaus tappoi lopullisesti ruukinmatruunan uskon ihmisyyteen, eikä se ole siitä sen koommin herännyt.”(http://takkirauta.blogspot.fi/2011/02/kalvinismin-kummallisuudet.html)
Päiväys  : 09.02.2013
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi, Saara.
Tätä työtä en pystyisi minäkään tekemään, jos Jumala ei minua siinä auttaisi. Sain v. 1976 Brasiliassa ikänsä lähteystyötä tehneen lähtetyssaarnaajan kautta Hengen sanoman, jossa Jumala sanoi: Käytän sinua puskuritehtävässä, sellaisessa tehtävässä, jossa ketään muuta en voi käyttää. Ihmisten suosiota et koskaan saa. Älä pyydä sitä. Hiihdät yksinäistä latua. Ladunavaajaa et saa. Älä pyydä sitä.

Tuo sanoma on toteutunut kirjaimellisesti. Teen työtä ilmaiseksi ja viikonloppuisin. Voin Paavalia mukaillen sanoa: Jumala on avannut minulle oven hedelmälliseen työhön, ja selkään puukottajista ei ole pulaa, useimmat liehuvat liperit kaulassa.
Palkaksi voinen laskea kaiken sen panettelun ja valheelliset puheet, joiden kohteeksi olen joutunut. Olen huomannut myös sen, ettei kirkkoherran titteli estä ihmistä valehtelemasta silmää räpäyttämättä. Kirkkoherran tittelin omaava ihminen voi olla mitä suurimmassa määrin despootti, työpaikkakiusaaja, valehteleva pelkuri ja raukka.
Pitää paikkansa, että Janakkalan seurakunnan kirkkoherra ei sallinut viedä avustuslastia Eestin köyhille. Hänen motiiveistaan en osaa sanoa mitään. Ne tietävät vain hän ja Jumala.
Harvoin myös olen kuullut sellaista rienausta työtäni kohtaan kuin mitä joku aika sitten sain kuulla Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulin entiseltä lakimiesasessorilta, Leevi Häikiöltä. Sellaista ylimielisyyttä, ivaa ja pilkkaa en ole koskaan aikaisemin enkä sen jälkeen kokenut.
Kiitos toivotuksestasi, ilman Jumalan siunausta tämä työ olisi mahdotonta. Siunausta myös Sinun elämääsi, Saara.
Päiväys  : 09.02.2013
Nimimerkki : Saara
Hei!
Olen seurannut päiväkirjaasi ja vieraskirjaasi muutaman vuoden ajan. Teet sellaista työtä, johon ei moni poika tai tyttö pystykään, tai viitsi. Olen ymmärtänyt, että teet työtä aivan ilmaiseksi ja jopa viikonloppuisin.
Ihmettelen, minkälainen on kirkkoherra, joka kieltäytyy tukemasta tuollaista työtä, tarkoitan Janakkalan kirkkoherraa, joka ei halunnut viedä köyhille avustuslastia. Päiväkirjastasi olen lukenut, että varastollasi käy kuitenkin muita pappeja.
Voiko oman seurakuntasi kirkkoherra olla kateellinen, koska hän ei ole keksinyt tai viitsinyt tuollaista työtä aloittaa. No, Jumala tosin tietää, millainen ihminen tarvittiin.
Rukoilen Sinulle, Upe, siunausta ja voimia. Siunatkoon Kaikkivaltias Jumala Sinua, perhekuntaasi, kotiasi ja työtäsi RUNSAASTI!
Päiväys  : 24.01.2013
Nimimerkki : Upe vastaa
Kiitos viestistäsi.
Ilman Häntä ja Hänen Pyhää Henkeään emme voi mitään, emme yhtään mitään.
Olemme kaikessa Hänen armostaan riippuvaisia.
Herra olkoon myös Sinun henkesi kanssa.
Päiväys  : 24.01.2013
Nimimerkki : Hän
Dominus vobiscum, et cum spiritum tuo.
Päiväys  : 17.01.2013
Nimimerkki : Upe vastaa
Hei Satu!
Kiitos viestistäsi. Kiität aivan turhaan minua. Kiitokset kuuluvat Jumalalle ja ystävilleni.
Uskon, että olen uskomaton ihminen. Varmasti tämän arvion allekirjoittavat ainakin kirkkoherra Pekka Riikonen, talouspäällikkö Arja Virtanen ja lakimiesasessori evp. Leevi Häikiö, tosin hieman erilaisin painottein kuin Sinä.
Olen suunnattoman onnellinen, että olen voinut ystävieni avulla auttaa Sinua ja perhettäsi.
Ymmärrän, että Kristukseen uskovien ihmisten on autettava hätää kärsiviä lähimmäisiään. Olen ymmärtänyt, että seurakunnan tehtävä on julistaa evankeliumia ja auttaa köyhiä, ei käydä suosikkidelegaation kanssa rajan toisella puolella tyhjin käsin katsomassa köyhyyttä ja polttamassa matkoihin veronmaksajien rahoja, kuten seurakuntani kirkkoherra on tehnyt.
Kirkkoherran pitäisi kuulemma virkansa puolesta nauttia arvostusta ja kunnioitusta. Olen varmasti vähintäänkin omituinen, kun ajattelen että tuo arvostus ja kunnioitus täytyy ansaita teoillaan, ei pelkillä puheilla. Tekojen ja puheiden pitää mielestäni olla linjassa. Seurakunta on rakennettu totuudelle, ei pelkurimaiselle valheelle. Totuutta Jumala tahtoo meiltä sydämen salatuimpaan saakka.
Tunnen miehen, joka seurakuntansa kanssa teki virkistysmatkan Eestiin, kun tarjosin matkalaisille elintarvikkeita Eestin köyhille vietäväksi, tämä mies lakeijoineen kieltäytyi tarjoamastani avusta. Vaimoni, joka on Suomen Idäntyö UP ry:n hallituksen puheenjohtaja vei avuntarjoukseni tiedoksi tälle miehelle, joutuu kärsimään edelleen välittämänsä avunpyynnön seurauksista.
Ihme kyllä, kun nuo virkistysmatkalaiset tekivät matkan laivalla Eestiin, tuulennopeus kyseisenä päivänä oli puuskittain 32 metriä sekunnissa. Olisikohan niin, ettei Jumala sittenkään ole kuurosokea, dementoitunut ja vanhuudenhöperö. Voisiko tuomiosunnuntain teksti olla sittenkin totta, siinähän puhutaan mm. alastomuudesta ja nälästä.
Päiväys  : 17.01.2013
Nimimerkki : Satu Lammilta
Kiitos Sinulle sanomattoman paljon. Ansiostasi minulla ja lapsillani oli todella upea joulu. Pelattiin lautapelejä, saamillamme rahalahjoituksilla ostettiin ne. Jokainen sai uusia vaatteita. Hakalan lihajalostamon makoisia herkkuja popsittiin vielä tämän vuoden puolellakin.
Olet uskomaton ihminen. Lähensit myös minut ja yhden tyttäristämme Jumalaan.
Olen sydämestäni todella kiitollinen Sinulle.
Haluaisin joskus myös tavata sinut nähdäkseni, millainen mies meille tämän lahjan järjesti. Kirjat olen lukenut. Itkenyt ja lukenut.
Jumalan Siunausta ja voimia työhösi Kerjäläisenä.
Copyright © Suomen Idäntyö UP 2024