Etusivu Toimintaa
Pamfletti Toimintatavoistamme
Ajankohtaista Miten voin auttaa?
Vieraskirja Upen päiväkirja
Ajankohtaista

Suomen Idäntyö UP ry.

Apua yli rajojen
www.suomenidantyoup.fi

Tuomiorovasti Voitto Silfverhuth
Tampereen tuomiokirkkoseurakunta
PL 226
33101 TAMPERE

Tuomiorovasti Voitto Silfverhuth, Tervakoski 13.11.2004

Mietin kauan kirjoitanko Sinulle vai en. Päätin kuitenkin tehdä tämän palveluksen Sinulle ennen eläkkeelle siirtymistäsi.

Olen ollut yhteydessä Sinuun useita kertoja vuodesta 1997 lähtien. Olen kerjännyt seurakunnaltasi kolehtia köyhienauttamistyöhömme. 12.4.2000 sanoit ”pidämme asian mielessä”. 13.2.2003 sanoit ”pidetään mielessä”. 3.12.2003 sanoit ”yritän pitää mielessä”.

5.11.2004 soitin Sinulle matkapuhelimeen. Soitostani jäi puhelimeesi merkintä, koskapa soitit takaisin minulle päin. Huomatessasi, kenen kanssa puhuit, sanoit olevasi Tampere-Helsinki- moottoritiellä ja jatkoit, että et voi puhua, koska ajoit autoa.

Tyhmä kun olen, jäin miettimään, miksi soitit minulle, jos et kerran voinut puhua. Edelleen mietin, kuinkahan soittamasi puhelun olisi käynyt, jos olisin ollut esimerkiksi arkkipiispa, pääministeri tai joku kollegasi. Todennäköisesti turhaa mietintää. Tuskinpa Sinun asemassasi oleva nöyrä pappismies ja kaikkien palvelija luokittelee ihmisiä. Varmasti Sinun arvoasteikossasi kaltaiseni kerjäläinen on samalla tasolla arkkipiispan kanssa. Uskon näin, koska minulle Sinä olet samalla tasolla kuin auttamani kurjin ja kapisin köyhä, yhtä arvokas, Kristuksen sovintoveren hinta.

Soitin Sinulle vielä 9.11.2004. Silloin sain kuulla Sinun keskittyvän tärkeimpiin ja ajankohtaisempiin asioihin kuin tekemäni köyhienauttamistyö. Olivathan useat kollegasi sairaslomalla. Työn priorisointi on todella tärkeä taito. Sen näytät oppineen. Kannattaisikohan kurkata kuitenkin Raamatusta, mitä Vapahtajamme itse kullekin sanoo sillä suurella kahtiajaolla, joka kerran tapahtuu. Voin vakuuttaa, että se kahtiajako ei ole koulun urheilutunneilla tapahtuva pesäpallojoukkueen valinta, vaan ihan jotain muuta. Siellä puhutaan alastomuudesta, nälästä, janosta, kodittomuudesta, sairaudesta ja vankeudesta. Silloin ehkä monen priorisointi asettuu uuteen valoon.

Olen saanut 14.6.2001 Sinulta 1.930,90 mk, mistä olen suunnattoman kiitollinen. Pidit asiamme mielessä lupauksesi mukaan, eikö niin?

 

Siunausta eläkepäiviisi toivottaen

Upe Poutiainen
kerjäläinen

Copyright Suomen Idäntyö UP 2022